Welkom op de website van de GrootSpoorGroep Nederland
 


Navigeer naar=>
GSG website
Festival startpagina
Locatie
Nieuws

  GrootSpoorGroep Festival: wat is er te zien  

Bij dit Festival staan de grote modeltreinen centraal: alle facetten van deze boeiende modeltreinenhobby kunt u komen bewonderen. Hier vindt u een overzicht van hetgeen er te zien is. (stand per 09-01-2019).

Het festival wordt gehouden in de Oogstzaal en de sportzaal van de Wanmolen en de infostand van de GrootSpoorGroep vindt u tussen deze 2 zalen in. Hier kunt u kennismaken met de onderwerpen waar de GSG zich mee bezig houdt. En als extra, voor nieuwe leden, hebben we een bijzonder interessant welkomsgeschenk klaarliggen!
Ook kunt u hier de trap op om met uw kinderen de treinen te laten rijden.

klik hier voor de poster van het Grootspoorgroep Festival 2019


Deelnemers
De GSG promotiebaan
Deze baan is regelmatig te zien bij evenementen. Het is een modulair opgebouwde modelspoorbaan van 10 x 6 meter met een natuurgetrouwe kopie (schaal 1:22'5) van Nederlands oudste station: het station Valkenburg. Een enthousiaste groep GSG leden is continue bezig met het verfraaien van deze modelbaan.

Presentatie GSG live steamgroep
Grote modeltreinen die niet werken met electriciteit op de rails maar echt moeten worden 'opgestookt'. Onze livesteamgroep zal u graag laten zien wat er allemaal bij komt kijken om een stoomlocomotief te laten rijden. Klik hier voor een livesteamvideo van het Grootspoorgroep Festival in 2013.


GSG digitale clubbaan
Een van de hoogtepunten bij dit Festival is de digitale GSG clubbaan. Vele treincombinaties kunnen tegelijkertijd en afhankelijk van elkaar rijden dankzij de modernste digitale techniek. Onze digitale specialisten zullen u graag vertellen hoe dat allemaal werkt.


BahnOstalgie met 64mm normaalspoor en 45mm smalspoor
Op deze lang gestrekte spoorbaan van ongeveer 60 meter wordt het verleden even naar het heden in model teruggebracht om een indruk te geven hoe in het verleden rollbock en rollwagen verlading, rangeerbewegingen en treinverkeer in het buitenland plaats vond. Klik hier voor een filmpje van dit imposante 64mm spoor formaat.


LGB Vrienden van Dongen
Deze vereniging heeft een eigen baan met verschillende thema's. Een haven met rc-kraan, Station, houtzagerij en rangeergedeelte. Dit in combinatie met Livesteam.


Stoom4fun
Deze vereniging heeft eigen moduletafels waarop men rijdt met echte livesteam-modellen.


Thomasbaan van oma Els
Deze baan met de bekende Thomasloc is voor veel kinderen een echte attractie. Er zal hiervoor boven de tribune een aparte ruimte worden gecreëerd om de Thomastrein te laten rijden. Ook kunnen de kinderen hier huisjes in elkaar lijmen en zelf met de treinen rijden. Er is zelfs een fiets aanwezig waarmee je een trein kunt laten rijden.


Vereniging Spoorgroep Zwitserland
Deze vereniging gaat rijden met railmateriaal in spoor G . Dit materiaal is beschikbaar gesteld door ons overleden lid Anton Span.

Stichting Stoomgenootschap De Rokende Schoorsteen
Deze stichting laat een 71/4 inch Zelfbouwloc zien.

Pamela en Ton Rood, Spoorcuriosa

24trains.tv
Rollout van het nieuwe OTT platform van de Nederlandse DJ/Presentator en treinliefhebber Erik de Zwart. Het platform verzamelt, cureert en bewaart alles op het gebied van treinen in een Netflix-achtige omgeving. Op 24Trains.tv gaat u video’s, films, boeken, magazines, vlogs, reisverslagen, documentaires, tutorials, vakanties, modelspoor vinden en nog veel meer. De verbindende factor is altijd “TREINEN”. 

Leveranciers en fabrikanten
LGB: www.lgb.de Multischaal Modelbouw: www.multischaalmodelbouw.eu
BigTrainWorld: www.bigtrainworld.eu GrootSpoor.com: www.grootspoor.com
Piko Nederland(Scaletrading): www.scaletrading.nl Gelderse Smalspoor Stichting: www.smalspoor.nl
Boerman modelbouw: www.harzquerbahn.com Massoth: www.massoth.de
oHo-modellbau: www.oho-modellbau.de Ed's Gartenbahn: www.edgb.nl
Feld, Garten- und Großbahn, alleen op zaterdag: www.feld-grossbahn.de VSM: www.stoomtrein.org
Sauerbier modelbouw, alleen op zaterdag: www.sauerbiermodelbouw.nl HCC: www.hcc.nl
Een Kleine Wereld, alleen op zondag: www.eenkleinewereld.nl D&B Link: www.lgbshop.de
Exclusive Models: www.exclusivemodels.nl Accucraft/Aster Gartenbahn Profi: www.gartenbahnprofi.de
MD-Electronics: www.md-electronics.de Verein Furka Bergstrecke Sectie Nederland: www.furkabahn.nl
   
Laatste aanpassing: 10.04.2019
GrootSpoorGroep Nederland